fbpx

Chiptuning Diesel

Chiptuning_Diesel

I Moderne motorsport er det utroligt vigtigt at spare på dråberne! – En optankning mindre kan hurtigt betyde en førsteplads på podiet!

Diesel chiptuning er den mest brugte form for chiptuning! – Hovedsageligt fordi, at stort set alle dieselbiler, er udstyret med en turbolader. Det at dieselbilen har en turbolader, betyder at der er mange parametre at skrue på, når man skal tune sin dieselbil. Dieselbiler har også den fordel at de kan arbejde ved et langt lavere omdrejningstal end benzinbiler, og når man chiptuner sin dieselmotor så den arbejder ved et lavere omdrejningstal, betyder det også en meget bedre brændstoføkonomi.

De mange muligheder for chiptuning

Der er mange forskellige muligheder for at optimere sin dieselmotor! Når man f. eks chiptuner sin dieselbil skal man vide, at man, når bilen er blevet godkendt og synet ikke behøver at ændre noget i forhold til service og syn. Chiptuningen af en dieselbil vil foregå udfra de originale service og vedligeholdelses-planer, så når du har fået chiptunet din dieselmotor skal du ikke gøre noget anderledes, end at blot at følge normal serviceeftersyn og normal syn, dog skal bilen synes og godkendes før den må bruges på offentlig vej.

Kør Længere på literen

Dieselmotoren vil ikke bruge mere brændstof, tværtimod chiptuner man ofte sin dieselbil så den kører længere på literen. Størstedelen af de biler vi chiptuner hos Stage3 foregår med det primære formål, at kunne køre længere på literen. Hvordan det kan lade sig gøre at få sin dieselbil til både at kunne køre længere på literen, og trække bedre, kan sammenlignes med at man smører sin cykelkæde – Når man gør det vil det både være nemmere at komme fremad, men samtidigt vil man osse kunne køre hurtigere. Det betyder at det er en win-win i forhold til at spare brændstof, og samtidigt kunne lave hurtigere og foretage bedre overhalinger i sin dieselbil.

Holde Bilen lovligt

Når vi chiptuner en dieselbil er det vigtigt at holde det lovligt så bilen kan køre på de Danske veje: Men vi kan altid lave en chiptuning af din dieselbil som går udover de normale omstændigheder, hvis dieselmotoren f. eks skal bruges til traktortræk, motorsport eller lign. Det er muligt at hæve dieselmotorens ydelse til over 20% mere end standard ydelse. Her skal man blot huske at kontakte Skat, en synshal, samt sit forsikringsselskab så man er sikker på at der ikke er foregået nogen ulovligheder. Dieselbilen bliver styret af en ECU som typisk sidder i motorrummet og kan omprogrammeres via bilens OBD stik. En normal chiptuning af en dieselbil tager normalt fra ca 1.5 til 2 timer, og foregår i Stage3 værkstedet.

Genvinde tabte kræfter

Dieselbilen kan osse have tabt hestekræfter i forhold til hvad den er født med, så f.eks en 130hk dieselbil kan være nede på kun 100 hestekræfter efter 5 år. Her kan man også med fordel at få sin dieselbil chiptunet, så den får den effekt den reelt skulle have haft, og herefter kan man lægge 20 procent til ydelsen – Det vil give en effektforøgelse på 50 hestekræfter, som absolut ville være mærkbart.

 

 Ring straks for at booke en tid til din bil!      –   Direkte tlf. 22 66 08 64